середу, 6 травня 2020 р.

Урок 59-60. Розв'язування компетентністних задач

Дистанційне навчання. Урок 10-11



Український інститут національної пам’яті та Міністерство культури України в 2014 році ініціювали ще одну акцію на означення європейської традиції Дня перемоги – “Перша хвилина миру”.
Вона відбувається 8 травня. Починається о 21:45 покладанням квітів до Вічного вогню. В Києві локацією є парк Вічної слави (вулиця Івана Мазепи) біля “Вічного вогню”. Продовжується мистецькою частиною – під європейську та українську класичну музику згадують українців, полеглих у боротьбі з нацизмом у складі різних формувань – Червоній армії, Українській повстанській армії, арміях країн-союзників Антигітлерівської коаліції. Завершується акція о 23-й виконанням гімну Європи “Ода радості”. Таким чином мистецька акція символізує перші хвилини миру в Європі. О 23:01 за Актом про беззастережну капітуляцію Німеччини було проголошено припинення вогню.

ЗАВДАННЯ. Створити  презентацію, сайт  або фільм  з розповіддю про українців, зокрема,  наших  односельчан, полеглих у боротьбі з нацизмом (1939-1945).
Доберіть текст, зображення, фрагменти відео. Використайте музичний  супровід під європейську або класичну музику. Робота повинна містити посилання на сайти, які ви використаєте. 

Немає коментарів:

Дописати коментар